B2-Net

B2-Net

Can not find the answer? Go to ask questions

2012-10-05

€ 500 skattebetalning som en enda löntagare & quest;

Advertisement

Hej!

Jag har letat förgäves efter dagar på internet ett svar på min fråga, så nu denna tråd: Jag är singel inkomsttagare, studerade min fru, inte längre fungerar det och har två barn. Tjäna € 32.000 brutto per år och kommer nu betala extra 3 500 euro skatt i skatteklass. Jag förstår inte världen längre. Kom så redan helt dålig lön att gå ihop och är nu plötsligt € 500 till skatteverket. Tycker du att rätten
Kan vara?

answers

Hej, ja det är en chock, jag vet! I kontroll klass 3 betala under året månadsvis ytterst lite i skatt. Eftersom du redan har mycket bra grejer på reklam kostnader eller extra stress kan bevisa oa att få ner ytterligare skattebetalning på öga. För mig är det förståeligt dessa 500, - Euro Tillägg. Ser exakt om något är avdragsgill igen, vad du inte har tänkt på.
Bara som ett exempel: min man har i tre (han förtjänar mer, alltid säger han) en årlig inkomst på cirka € 21.000 och betala 78, - euro i årlig skatt. Vi har aldrig haft att betala extra något, tvärtom! eventuellt det är lämpligt att välja IV / IV, även om du betalar varje månad mer skatt, men blir för mycket skatt betalas med deklarationen nästa år återbetalas. Hade mig personligen snarare än en ytterligare betalning! K.

Hej!

Tack för svaren. Lägg Föredrar men detta: Vi har läst någon ytterligare inkomster och informationen från skatteutgifterna på följande sätt: inkomster 26,922 euro, 20,461 euro i beskattningsbara inkomster och för det ska jag betala 1,662 euro i skatt. Har ljud skattsedel betalat 1,170 euro. Vet inte om någon kan göra något med denna information.

Jag funderar på att gå till Lohnsteuerhilfe men vill 150 euro har för medlemskap. Revisorer är inte mycket billigare. Vit stopp inte vet om det är värt det. Efter att jag har gått 500 euro för skattekontoret och då även 150 euro för löneskatt.

Skatteberäkning är inte rocket science. Du kan kontrollera skattsedel, till exempel med denna automat:

https://www.bmf-steuerrechner.de/

Enbart det faktum att du har en skattebetalning, kan du berätta för någon orsak. Felet kan vara FA, men det kan bero på fel av arbetsgivaren för att beräkna de skatter som betalas etc. Jämför bästa data i taxeringen varmed självdeklaration och bifoga avvikelser skriftligen en invändning.

vad du kan sälja något, som din självdeklaration i detalj ser, ingen vet här. 32.000 euro är den som avdragsgilla avgifter den andra. Och speciellt här, har vi ingen kunskap.

Du kan surfa på webben som kunde förvänta sig även en lönestyrdator. Men som inte vet skattesänkande information.

Här var en av de många dator https://www.bmf-steuerrechner.de

I kontroll klass 3, kan det vara bra att du abführst för lite.

Här är gnäll i meddelandet om fakta bara, men inte rapporterats.

Kanske finns det en uppskattad kommunikation, eller du eller din fru har andra inkomster eller löneavdelningen beräknar löneskatt fel, eller beslutet är helt enkelt fel. Den senare antingen på grund av skattemyndigheten har sovit eller på grund av skattedeklarationen var falsk.

Vem vet? Du har inte ens nämnt skatt.

Inkomstskatten på 31.000 euro är cirka 3000 €. I denna skala även inkomstskatt avdrag är sannolikt att bli. Barnen förmodligen inte kommer att påverka mängden av inkomstskatt, men studiekostnaderna för kvinnan och även försäkringspremier och hushållstjänster ska trycka mängden inkomstskatt märkbart ner.

Vad börjar vi igen på min punkt med "Kanske", ger.

Related questions

Om någon skulle få ett hus i händelse av dödsfall och komma; Han är sedan den enda arvinge & quest;

Om någon som hans största tillgång kallas en tre-familjshus som sin egendom, då det arv han testamenterade huset i händelse av hans död? Den sådan testamente skrev, har varken föräldrar eller barn en fru. Testamentstagaren är hans brorson. Snabbare o

Som vi testamentera vår familj hus vår enda barn & quest;

Min man har två vuxna barn från sitt första äktenskap. Vi har ett gemensamt barn från vårt äktenskap. Och en gemensam EFH. Nu är vi båda vill att vår gemensamma barn att ärva vår EFH. Barnen från 1: a äktenskap bör endast vara en obligatorisk del - o

Om du också redan inbjuden till årsstämman & comma; om bara en enda aktieinnehav & quest;

Om du också redan inbjuden till ett möte, om man enbart en enda aktie? Eller behöver en viss volym för att vara närvarande? Och som för aktiefonder, eftersom man har ännu absolut ingen rösträtt? Som aktieägare (och även om du har bara ett lager från

Behöver råd & comma; vad som är fel med och komma; att mitt lager köper HRE & comma; Qimonda dra tillbaka enda förlust & quest;

Jag behöver era goda rådet: vad är egentligen fel med mig att mina aktieförvärv dras nästan enda förlust? Jag köpte aktierna i HRE och och Qimonda. Vissa är insolvent, det andra jag exproprierade. Bara min Infineon glädja mig lite. vad kan jag säga?

Kan bank checkkonto lås & comma; om det är det enda bytes & quest;

Kan banken säga upp ditt lönekonto, om det är det enda bankkonto? Om man har i Tyskland inte har rätt till ett checkkonto? Vad för en som, om kontot är en blockerad? Låset på kontot är "bara" en säkerhetsåtgärd. Det är nu viktigt, var varför för

Varför är investeringar i den amerikanska delstaten Kina enda sättet & quest;

Varför är investeringar i amerikanska statsobligationer, den enda investeringsmöjlighet i Kina? eftersom de har enorma dollarreserver sina gigantiska exportöverskott med USA. När till exempel pengarna i euro swap runt säga Porsche aktier, tyska stats

Skattebetalning för investerare i Medienfonds & quest;

Jag skulle vilja ha råd i frågan om medie medel: Det får investerare skattelättnader som är väl men inte juridiskt riktigt ordentligt. Nu hotar därför investerare med en skattebetalning. Hur media fond investerare bör nu beter sig? Vänta tills den ju

Kom till mig att kosta och komma; om jag vill betala av ett personligt lån med en enda betalning & quest;

Kom till mig kostnader om jag vill betala av ett personligt lån med en enda betalning? Så egentligen är det så att min bror har ett personligt lån och det kan löna sig med en klumpsumma omedelbart. Men han är inte säker på om han skulle göra det elle

Om jag ansöka om ett lån och komma; Jag måste ange hela Warmmiete & comma; även om jag delar med en rumskompis och jag är den enda sökande & quest;

Om jag ansöka om ett lån, behöver jag för att ge full månadshyra, även om jag delar den med min rumskamrat och jag är den enda sökande? När du ansöker om ett lån, bör du ange dina fasta kostnader. Eftersom du inte betalar hela hyran, måste du även an

Jag hänvisar arbetslöshetsersättning II och flyttade till en annan Land & comma; har från föräldrar för att överbrygga få 500 € & comma; är problemen med JOBC & quest;

Jag har mottagit arbetslöshetsersättning 2 och har flyttat till en annan stat. Har återapplicering frågade. Har få pengar från föräldrar (500 € överbryggande), vilket är ett problem med arbetsförmedlingen? Pengarna dina föräldrar är fortfarande betra