B2-Net

B2-Net

Can not find the answer? Go to ask questions

Minijob självdeklaration pensionskostnader andrahandsuthyrning Elster 2013-09-20

3 frågor till deklaration: Nebenjob & komma; Sublets & comma; pensionskostnader

Advertisement

Hej, jag sitter på min självdeklaration för 2014, Elster. Här gör mig 3 frågor:

  1. Förutom mitt vanliga arbete hade jag i 3 (icke-månader i följd) intäkter från en mini-jobb (totalt för varje 3 månader € 463). Såvitt jag vet kan jag lägga månatliga tjäna 450 € som en mini jobb till min socialförsäkring huvuduppgift. Måste jag skriva på i deklarationen eller jag kan lämna ut? Men jag också irriterad att på löneskatt klass 1 men som ändå redan var upptagen av min viktigaste uppgift? Dessutom är under alltid en SV-AG aktie. Det är detta belopp i anläggningen N punkt 10: "arbetsgivaravgifter till statlig pension i en klumpsumma beskattas ringa omfattning"? Men SV är inte heller lika med RV ... Om det hjälper: om lösning är netto = brutto, så hade inga avdrag.
  2. Jag har mina lägenhet åtta månader som WG och hyra ut rum 1 (+ gemensam användning av gemensamma utrymmen). Mitt konto: inkomster från andra hand totala utgifter / totala antalet kvadratmeter hyrs utrymme * - erhållen sublet = -1,08 € per månad (som jag gjorde även ca 8 € förlust) förväntas att korrekt? Måste jag någonsin ange i deklarationen något om jag har gjorde inga intäkter?
  3. Problem vid beräkningen av skatt som ska betalas med Elster: investering pensionskostnaden, S. 2: Fel Meddelande: "För att bestämma mängden av de avdragsgilla pensionskostnader för de deklarerade försäkringsavgifter ett uttalande till eventuellt fått skattefria bidrag / avgifter / bidrag till sjukförsäkring krävs "Röda fält: 35-39, 45, 47-52). Först hade jag skrivit beloppen för funktionshinder och personlig ansvarsförsäkring i fälten 49 och 50 Efter felmeddelandet sedan i alla andra områden i rött 0. Fortfarande fel ... sedan preliminärt allt raderas ut: fel, då alla registrerade 0: fortfarande fel. Vad ska jag göra ???? Vad kommer Elster berätta? Felmeddelandet är också "möjligen" Såvitt jag har förstått saken rätt, är fallet inte fallet med mig.

Ser fram emot smarta, användbara och gärna förstå svar (min första självdeklaration ...)

answers

Min tredje fråga jag kunde nu svara mig. För dem som har detta problem: Felet var en sida innan, på sidan 1. Det jag hade glömt korset!
Den andra är speciell, men där jag kan annars få hjälp utan att anställa en revisor eller Lohnsteuerhilfeverein? Kan något fråga direkt till Skatteverket

Hej Anna!

Anledningen till att det antagligen inte fanns några svar här, är komplexiteten av din fråga (s).

gå till den tredje frågan egen Elster forum

bara gå till www.Elster.de och klicka på menyalternativet ovanför Forum ;-)

Lycka till!

Related questions

Om jag frivilligt lämna en deklaration för 2010. abgebe & comma; Jag måste också för 2011 och 2012 föreslog & quest;

God dag! Jag är student och vill under de senaste 4 åren (2010-2013) min deklaration. Under 2010 hade jag ett sommarjobb där jag var tvungen att betala inkomstskatt. Under 2011 och 2012 hade jag en mini jobb. Om jag vill göra deklarationen av 2010, m

Det handlar om den gemensamma deklaration för året separation & comma; som behandlar jag måste ge & quest;

Hej, min man och jag separerade mitten av förra året och vill göra en gemensam deklaration. Behöver jag hans nya adress redan i deklarationen? Det finns båda adresserna anges. Dessutom skulle det också skicka en formlös medföljande brev begär en hälf

Deklaration för BAföG mottagare & comma; har en betald praktik och tid;

Hi folks, Jag är BAföG mottagare (ung. 600 euro per månad) och i år jag arbetade för en månad gjort (100 euro) + 4 månader praktik (950 euro per månad). I mitt (frivilligt) Internship, 950 EUR Praktik lön jag fick bara 750 Euro netto, eftersom mig ha

3 månader från betalnings sublet & comma; Skatt & quest;

Anta att jag hyr ett rum för tre Mt. mot små betalningar till en utländsk student, jag måste betala skatt på den inkomst sedan på något sätt, är inte företagets ägare, eller det bidrag för andrahandsuthyrning? Fullt skattepliktiga intäkter från uthyr

Frivillig deklaration för sent fick & comma; Men tid genom Elster fick & comma; vad som räknas och strävan;

Hej! Jag hade för första gången gjort letzes år en självdeklaration och sedan skicka den via Elster på 2012/12/27 och skickade brevet med signaturen på samma dag. Det var avkastningen för 2008, det vill säga den period löpte ut den 31.12.2012. Idag f

Frågor för Est & comma; Realisationsvinster och Est Deklarationen

Hej! Jag hade några frågor om inkomstskatt och skattedeklaration, som jag inte har hittat några svar. ) Är jag någonsin skyldig att utfärda en inkomstdeklaration, om min inkomst är mycket lägre än 8000 euro, eller om ingen inkomstskatt uppkommer och

Deklaration nödvändigt & comma; Om arbetsgivare all data har & quest;

en används som mig och arbetsgivaren har alla relevanta uppgifter som tidigare har angett i skattekort och självdeklaration ser jag ingen ytterligare information ... Hur är det då med den deklaration? Måste jag då ännu ett objekt? Eller har AG allt r

Måste jag deklarera & quest; Merit <& semi; 4000 Eur & comma; Frilans & comma; student

Hej! som ämnes skatt för mig är något sätt en sluten bok, Jag söker nu på detta sätt hjälpa. Jag jag har redan hämtat skata, men jag är så inte riktigt. Som tema antyder, skulle jag vilja veta om jag behöver deklarera alls / bör. Jag är student och h

Fjärr Student & comma; € 400 Jobb & comma; Handel certifikat & comma, KV många frågor

Hej alla, som en nybörjare jag presentera mig kort och sedan hoppas att ni kan hjälpa mig något. Så jag är (fortfarande) 24 år gammal och aktuell student vid en Präsenzuni och har en 400 € jobb. Jag är fortfarande i familjen försäkring, men jag komme

Jag har om "och halv, Regelbunden verksamhet site" och halv; och "& halv, ständigt föränderliga arbetsplatser" och halv; Frågor & comma; kan du hjälpa mig & quest;

Hej! Jag behöver hjälp och ber mig "ständigt föränderliga arbetsplatser" att svara på några frågor om "Regular aktivitet etablering" och. Jag arbetar som vaktmästare på en Hamburg bostadsförening och lever inom en vecka (mån-fre) med m